Szeretettel köszöntelek a pegazustv.hu közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Mostantól te is színesebbé teheted a közösséget: hozzászólhatsz a tartalmakhoz, társakra találsz, lelki, szellemi, és meglehet másmilyen értelemben is. Itt minden csak TERAJTAD múlik. A PegazusTv.hu segítségével a Parnasszusra is feljuthatsz
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
pegazustv.hu vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a pegazustv.hu közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Mostantól te is színesebbé teheted a közösséget: hozzászólhatsz a tartalmakhoz, társakra találsz, lelki, szellemi, és meglehet másmilyen értelemben is. Itt minden csak TERAJTAD múlik. A PegazusTv.hu segítségével a Parnasszusra is feljuthatsz
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
pegazustv.hu vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a pegazustv.hu közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Mostantól te is színesebbé teheted a közösséget: hozzászólhatsz a tartalmakhoz, társakra találsz, lelki, szellemi, és meglehet másmilyen értelemben is. Itt minden csak TERAJTAD múlik. A PegazusTv.hu segítségével a Parnasszusra is feljuthatsz
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
pegazustv.hu vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a pegazustv.hu közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Mostantól te is színesebbé teheted a közösséget: hozzászólhatsz a tartalmakhoz, társakra találsz, lelki, szellemi, és meglehet másmilyen értelemben is. Itt minden csak TERAJTAD múlik. A PegazusTv.hu segítségével a Parnasszusra is feljuthatsz
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
pegazustv.hu vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
FARSANGI PEREC
40 dkg lisztet, 20 dkg vajat, 16 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, 1 késhegynyi szódabikarbónát 2 egész tojással és 2 kanál tejföllel finom tésztává gyúrunk. Ceruzavastagságú, 25 cm hosszú rudakat sodrunk belőle, pereceket formálunk, és kivajazott tepsiben megsütjük. Sütés után vaníliás porcukorba forgatjuk.
ALMÁSLEPÉNY KRÉMMEL
28 dkg lisztet, 28 dkg vajat összedolgozunk 2 tojás sárgájával, egy kanál fehér borral és egy kis tejföllel. (A tésztának nem szabad keménynek lennie!) Háromszor kinyújtjuk és hajtogatjuk, közben pihentetjük. Végül kinyújtjuk, tepsibe tesszük, rummal, fahéjjal és vaníliás cukorral ízesített reszelt párolt almával megtöltjük. A következő krémmel vonjuk be: 14 dkg cukrot 4 tojás sárgájával habosra kavarunk, hozzáadunk darált mandulát (vagy diót) és a 4 tojás kemény habját. Jól összekeverve az almatöltelékre kenjük, és megszórjuk mandulával (vagy dióval). Szép világosra sütjük.
RUMOSKRÉMES PISKÓTA
Vékony piskótalapokat sütünk. 10 dkg vajat 15 dkg cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 3 tojás sárgáját, 15 dkg darált mandulát és 3 dl tejet. Egy mélyebb üvegtálra feldarabolt piskótát teszünk, meglocsoljuk rummal, erre kerül a krém. Így rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére tejszínhab kerül. Tálalásig hűtőben tartjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Farsangi receptek