Kultúraközvetítés: blog

Szeretettel köszöntelek a pegazustv.hu közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Mostantól te is színesebbé teheted a közösséget: hozzászólhatsz a tartalmakhoz, társakra találsz, lelki, szellemi, és meglehet másmilyen értelemben is. Itt minden csak TERAJTAD múlik. A PegazusTv.hu segítségével a Parnasszusra is feljuthatsz

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 37 db
  • Videók - 6 db
  • Blogbejegyzések - 353 db
  • Fórumtémák - 6 db

Üdvözlettel,

pegazustv.hu vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a pegazustv.hu közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Mostantól te is színesebbé teheted a közösséget: hozzászólhatsz a tartalmakhoz, társakra találsz, lelki, szellemi, és meglehet másmilyen értelemben is. Itt minden csak TERAJTAD múlik. A PegazusTv.hu segítségével a Parnasszusra is feljuthatsz

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 37 db
  • Videók - 6 db
  • Blogbejegyzések - 353 db
  • Fórumtémák - 6 db

Üdvözlettel,

pegazustv.hu vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a pegazustv.hu közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Mostantól te is színesebbé teheted a közösséget: hozzászólhatsz a tartalmakhoz, társakra találsz, lelki, szellemi, és meglehet másmilyen értelemben is. Itt minden csak TERAJTAD múlik. A PegazusTv.hu segítségével a Parnasszusra is feljuthatsz

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 37 db
  • Videók - 6 db
  • Blogbejegyzések - 353 db
  • Fórumtémák - 6 db

Üdvözlettel,

pegazustv.hu vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a pegazustv.hu közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Mostantól te is színesebbé teheted a közösséget: hozzászólhatsz a tartalmakhoz, társakra találsz, lelki, szellemi, és meglehet másmilyen értelemben is. Itt minden csak TERAJTAD múlik. A PegazusTv.hu segítségével a Parnasszusra is feljuthatsz

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 37 db
  • Videók - 6 db
  • Blogbejegyzések - 353 db
  • Fórumtémák - 6 db

Üdvözlettel,

pegazustv.hu vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

pegazustv.hu hírei

  Színházi fotók - ahogyan az előadásokat a fotósaink látták

 

 

Anconai szerelmesek 2

2014. 01. 29-én széles közönség érdeklődése mellett kiállítás nyílt Nyíregyházán, a Szakszervezetek Házában. 

A kiállításon a 

Bíborka Művészeti Iskola

és a 

Free Dance Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakiskola

 

tanulói mutatkoztak be rajzaikkal, festményeikkel.

 

A kiállítást megnyitotta Andóné Kujbus Nóra, az intézmény vezetője.

 

A kiállítás egy hónapig tekinthető meg. 

 

Az Abigail Galéria és Aukciósház ad helyet Matzon Ákos geometrikus ábrázolású képeinek.  A kamaratárlaton lírai, csorgatással készült kalligráfiákat, és íves vonalú, vitorlások által ihletett képeket is láthatunk.

MÁJPÁSTÉTOM

25 dkg májat fél vöröshagymával, petrezselyemzölddel és kevés reszelt citromhéjjal megőrölünk. Hozzáadunk 10 dkg habosra kevert vajat, 3 tojás sárgáját, egy tejben áztatott zsemlét. Sóval, borssal ízesítjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük. Kikent és lisztezett formában 45 percig sütjük. Burgonyával vagy krumplisalátával tálaljuk, de főzelékre feltétnek is finom.

SAJTOS RÁNTOTTA

A felvert tojást elkeverjük egy deci tejszínnel vagy tejjel és ízlés szerinti sóval.

Tovább 

Édes nagymamám szerint a jó gazdaasszony a maradékból is csodát tud művelni. És maradék minden nagy trakta, minden ünnep után maradni szokott. Hiszen senki se akarna szégyenbe maradni, ha jönnek az éhes vendégek. Ha meg nem jönnek, vagy jöttek, de nem voltak éhesek, akkor meg a maradékkal mit is kezdjünk...? Lássunk néhány titkos receptet!


  ÜNNEP UTÁN

HIDEG TÖLTÖTT TOJÁS

A sült vagy főtt húsmaradékot ledaráljuk, és a keményre főzött tojások kiszedett sárgájával összekeverjük.

Tovább 

FARSANGI PEREC

40 dkg lisztet, 20 dkg vajat, 16 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, 1 késhegynyi szódabikarbónát 2 egész tojással és 2 kanál tejföllel finom tésztává gyúrunk. Ceruzavastagságú, 25 cm hosszú rudakat sodrunk belőle, pereceket formálunk, és kivajazott tepsiben megsütjük. Sütés után vaníliás porcukorba forgatjuk.

ALMÁSLEPÉNY KRÉMMEL

28 dkg lisztet, 28 dkg vajat összedolgozunk 2 tojás sárgájával, egy kanál fehér borral és egy kis tejföllel.

Tovább 

Farsang a vízkereszttől (január 6.), hamvazószerdáig, a húsvétot megelőző nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek.

A farsang csúcspontja a karnevál, szép magyar, népi nevén „a farsang farka”. És persze minden farsang lényege a jó étek!

Lássunk ebből nagyi féltett receptjei közül egy csokorral!

 

FARSANGI ÉDESSÉGEK

FARSANGI FÁNK

7 dkg vajat egy tálban habosra kavarunk, hozzáadunk 3 tojás sárgáját, 3 dkg meleg tejben megkelesztett élesztőt, fél kávéskanál sót, 5-6 kávéskanál cukrot, negyed liter tejet és annyi finomlisztet, hogy fánktészta keménységű tésztát kapjunk.

Tovább 

Tiszadada Grafika tagozat

 

 

Tiszadadán 3 éve működik a Biborka Alapfokú Művészetoktatási intézmény és Szakiskola Grafika tagozata. Foglalkozásainkat a Holló László Általános Iskolában, valamint a Közösségi Ház rajz szaktantermében tartjuk, heti rendszerességgel, heti 4 órában, hétfőn és pénteken. Fogalakozásainkon a grafika számos ágával megismerkedünk, de kitekintünk a festészet és a plasztika irányába is, felhasználva a magyar néphagyományokból merített ismereteket is.

Tovább 

PegazusTv Média és Oktató Kft

PÁLYÁZATOT

hirdet

Az irodalmi pályázat címe:

Pegazus Könyvek

Antológia

2014

 

 

Pályázati díj: 0 Ft, azaz nulla forint.

Céljaink: A 2012-es antológia sikerének megismétlése. Most is sikerre szeretnénk vinni az eddig egymaguk próbálkozókat. Megismertetni a világgal, hogy egy „kis ember” is lehet „nagy”, mert a tehetség és az akarat számít, nem a multinacionális bulvármédia sztárcsináló pénze!

Mottónk: „Mindenkinek adj egy esélyt!

Tovább 

Nagymamáink féltett recepjei! De, a "jókisunokának" mindent elárul.

 

MANDULASZELET

8 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 8 dkg vaníliás porcukrot és 8 dkg darált mandulát. Ezután 7 tojásfehérjéből vert habot keverünk bele, majd 7 dkg lisztet. Vajjal megkent, kilisztezett tepsibe öntjük, és egy szelet megpuhított csokoládét darabkákra vagdalva beledugdosunk. A tészta tetejét megkenjük tojásfehérjével, porcukorral meghintjük és kisütjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu